Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 6., szombat

Orvos és kórházzal szemben indított perek előtt! Egészségügyi szolgáltatás vita és a sérelemdíj!

Betegnek lenni, önmagában számos hátránnyal jár.   Betegjogok éppen a betegséggel együtt megélt hátrányos helyzetekben kívánják biztosítani a betegek fontos jogait!


Irodánk egészségügyi diplomás szakember, orvos, szakápoló, ügyvéd, betegjogi képviselő szakmai munkáján alapul, ahol a beteg az első, a jogsérelmek közösen kerülnek megbeszélésre, hogy a felesleges pereskedés akár kórházzal, akár orvossal elkerülhető legyen.



Számos beteget ért hatás, utólag a beteg dokumentációkból nem visszakövethető, máskor nem bizonyítható a beteg előadásában lévő panasz.

Konkrét esetek azonban megrázóak, számos panasznál a permegelőző ADR eseti orvosi szakvélemény fontos részlet, a beteg döntései előtt!




A betegek sérelmeinek, eseteinek panaszait érdemben és megértéssel fogadjuk!  



Sajnálatos panaszok a röntgen, vagy CT felvételekkel kapcsolatos és igazolható orvos diagnosztikai panaszok, téves diagnosztika ügyei.


Ezekkel szinte következményként jár együtt a kezelés késedelmessége, kezelés elmulasztása.



Joggal merülnek felkérdések abban a hölgyben panaszosként, akinek megelőző műtét utáni kórházi felvételeit jó hírrel (negatív) adták ki fél éven keresztül, majd kiderül, hogy más kontroll diagnosztika már nem műthető áttétet, daganatot fedezett fel ugyanazon, a korábbi felvételen!



Egészséggel, testi épséggel szembeni jogsértés a sérelemdíj igényét teremti meg, ha a bíróság megállapítja a jogsérelmet.

Szakmai kérdések, szakmai folyamatok vitatása előtt igen hasznos az eseti ADR permegelőző orvosi szakvélemény, melyet irodánk megbízás esetén biztosít, orvos szakmai partneren keresztül.(Pl. sebészet, traumatológia, háziorvosi szakterület stb.)



Vidéken élők számára egy betegség a távolságok, kezelések elérése miatt is megterhelő.



Új bírósági gyakorlat kerül az egészségügyi szolgáltatókkal kapcsolatos bíróságra kerülő perekben kialakulásra, mivel a sérelemdíj sok minden magába foglalhat és kevesebb bizonyítást igényel, mint elődje a nem vagyoni kár.


Betegek előadása bizonyítja orvosperekben, kórházzal szembeni vitákban a sérelemdíj nagyobb mértéke is érthető, a kimondhatatlan nem vagyoni sérelmekért.  


Saját beteg esetével, hozzátartozóként jogsérelmével kérjen időpontot:
 06-305-992842 (Hétköznap 12h-18h)